Daniel Hersog Jazz Orchestra: Night Devoid of Stars

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Komponisten, arrangøren og dirigenten, Daniel Hersog, debuterer med Night Devoid of Stars som frontfigur i big-band-sammenhæng. Til at forløse sit (første) big-band-materiale har Hersog således samlet en håndfuld af Vancouvers bedste jazzmusikere – fjorten styk plus to showcase-solister: saxofonisten Noah Preminger og pianisten Frank Carlberg. Og så går det ellers derudad i et set-up, en hastighed og en lyd, der tydeligt angiver, at Hersog er inspireret af Gil Evans og dennes arbejde med showcase-solister som Miles Davis. Men også, at Hersog har et årelangt samarbejde med Preminger og Carlberg bag sig. Man får således også på fornemmelsen, at musikken er skrevet og arrangeret til de to virtuose instrumentalister, som begge er så eminente musikere, at de kan tage udgangspunktet og improvisere noget større frem, end Hersog oprindeligt havde tænkt. De får friheden dertil, og netop dét giver lytteren en fornemmelse af, at der både er samling og plads til, at individer kan tage sig friheder.

**** / Cellar Music / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share