Misha Mullov-Abbado: Dream Circus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den unge, italiensk/russiske jazzbassist, Misha Mullov-Abbado, bor i London, og fra basen her har han udgivet to anmelderroste album på britiske Edition Records, modtaget The Kenny Wheeler Jazz Price og helt generelt erhvervet sig et ry som en af de mest lovende, yngre instrumentalister, komponister og kapelmestre i Europa pt. Derfor er det også med store forventninger, man sætter hans tredje Edition-album, Dream Circus, på. Og albummet skuffer altså ikke. Dream Circus er moderne, instrumental jazz med en fascinerende fri kant, en til tider næsten psykedelisk, til tider næsten kammermusikalsk natur. Den spændvidde til trods er musikken af en helt igennem stringent, innovativ karakter. Sammen med Liam Dunachie på klaver, Scott Chapman på trommer, James Davison på trompet og flygelhorn, Matthew Herd på altsax og Sam Rapley på tenorsax genopfinder Misha Mullov-Abbado på sæt og vis jazzen med et både teknisk og kunstnerisk, virtuost, melodisk udtryk, der aftvinger den dybeste respekt.

***** / Edition Records / 65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share