Daniel Herskedal: Call for Winter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Dette album af norske Daniel Herskedal er noget ganske særligt: et soloalbum, tolv originale kompositioner indspillet med tuba og bastrompet. No more, no less. Hvornår han man sidst hørt det? Jeg mindes ikke mange tilfælde. Men nordmanden behersker instrumenterne og sin metier. Og resultatet er uhyre smukt. De tolv kompositioner lanceres som en slags Mistral Noir eller en filmisk rejse udi den dybe intethed – formodentlig i det nordlige Norge. I hvert fald kom inspirationen til musikken i løbet af et to uger langt soloophold i fjerne egne i musikerens hjemland. Og musikken afspejler sikkert naturoplevelsen. For musikken er majestætisk, blændende smuk, melodisk – som et miks af moderne, sfærisk jazz, neoklassisk musik og melodiske hymner. Man er med ude i vintermørket, i den dybe sne, med ude på gletsjeren og oplever – sammen med Herskedal – permafrosten og de nøgne fjelde. Og alt, hvad man ser og hører er forunderligt, bjergtagende, smukt. Lyrisk. Call for Winter er et album, jeg til vil tage frem igen og igen i de kommende mange år.

***** / Edition Records / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share