Fawn Fritzen: How to Say Sorry and Other Lessons

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Fawn Fritzen er – ikke usædvanligt i Canada – rundet af et miks af kulturelle rødder: kinesiske, franske og tyske. Ikke desto mindre synger kvinden, der blev professionel singer-song-writer i moden alder, på engelsk. Men dét er så, hvad det er. I Canada tales der jo flere sprog! Noget andet og mere afgørende er, at hun både som sangskriver og performer fremstår som formet. Og dét er trods alt lidt af en præstation, eftersom How to Say Sorry and Other Lessons kun er hendes andet album. Materialet til albummet har hun skrevet sammen med pianisten, komponisten og livsledsageren, David Restivo, og selv om musikken på det både er og fremstår som originalt, hører man alligevel en inspirationskilde som landsmanden, Joni Michell. Især et nummer som Kintsugi, albummets bedste og mest raffinerede, giver associationer til Joni Mitchells skæve folk-univers – selv om Fritzen stadig har et stykke vej op til Joni Mitchells niveau. Andre, mere jazzede numre som f.eks. Make a Little Noise, er mere ”originale”, om end de er bygget op omkring et mere konventionelt swing. Dette swing fungerer dog, og det gør oplevelsen medrivende.

*** / Chronograph Records / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share