Vincent Peirani & Emile Parisien: Abrazo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE De to franske jazzmusikere og jazzkomponister, Vincent Peirani og Emile Parisien, er meget forskellige kunstnere og mennesker. Men de mødte hinanden som ”menige” medlemmer i Daniel Humairs kvartet og har siden fundet sammen som duo. Og det er som sådan, de nu – efter mere end 500 koncerter sammen – udsender deres andet fælles album, Abrazo (ordet bruges om dansepartnerens omfavnelse i tangoen). På albummet spiller de to tango med et temperamentsfyldt og inderlig smukt, jazzet afsæt. Og selvfølgelig på deres respektive, foretrukne instrumenter: harmonikaen og sopransaxofonen. Heri ligger, at instrumenteringen er atypisk, men måden hvorpå Peirani og Parisien med deres respektive afsæt fremmaner et fælles, musisk univers er ikke desto mindre fortryllende, charmerende og gribende. Abrazo er således et uhyre vellykket album. Det (måske) smukkeste tangoalbum, jeg har hørt i flere år. Musikken er et miks af egne kompositioner og arrangementer over kendte tangoer af f.eks. Astor Piazzolla, Jelly Roll Morton og Xavier Cugat. Albummet afsluttes endda med en dybt fascinerende, særegen udgave af Kate Bush’ popballade, Army Dreamers.  

***** / ACT Music / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share