Eric Revis: Slipknots Through a Looking Glass

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzbassist, Eric Revis, er muligvis ikke så kendt herhjemme, men hans remitter er ikke desto mindre bemærkelsesværdige. Han er så dygtig en komponist og bassist, at han i sit store hjemland har modtaget en Grammy. Han har udgivet adskillelige plader og medvirket på mange andres. Og så har han siden 1997 været fast bassist i Branford Marsalis’ band og i øvrigt spillet med Kurt Rosenwinkel, Jason Moran og Betty Carter blandt andre. Han er altså en anerkendt, efterspurgt og værdsat kunstner i sit hjemland, USA. Og hans nye album, Slipknots Through a Looking Glass, er et insisterende, pågående og udfordrende album, der ”forklarer” hvorfor, det forholder sig sådan. Musikken på albummet grænser helt op til det avantgardistiske. Et nummer som Shutter er f.eks. ekstremt ekstrovert, vildt og voldsomt. Det samme kan man sige om et nummer som ProByte, som dog også rummer melodiske passager. Sammen med pianisten Kris Davis, tenorsaxofonisten Bill McHenry, altsaxofonisten Darius Jones og trommeslagerne Chad Taylor og Justin Faulkner har Eric Revis skabt et skarpt hjørne, en markant splint, som man får lyst til at besigtige (om ikke andet).

*** / Pyroclastic Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share