Ninna Milner: Treasures of the Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske singer-songwriter, Ninna Milner, har endnu det store gennembrud til gode. Og det til trods for, at hun igennem flere år har optrådt på den danske musikscene og til trods for, at hun både har ophobet menneskelig og kunstnerisk erfaring.

Om hendes nye album afgørende ændrer på balancen mellem hendes anonymitet og berømmelse, er vanskeligt at vurdere, men fra første gange jeg hørte de første strofer af åbningsnummeret på hendes nye album, Treasures of the Heart, tænkte jeg: ”Fuck – det her er godt! Det her er et potentielt vendepunkt. Et potentielt mesterværk. Nummeret, There’s a Crack, er en helt usædvanlig, stærk og smuk ballade.

Vel rammer Ninna Milner med albummets øvrige syv numre ikke helt samme niveau som på åbningen, men ”fuck det”. For åbningsnummeret i sig selv er så stærkt og smukt, at dét giver anledning til at investere i et eksemplar af den nummererede vinyl. Nummeret er spot-on – enkelt og (ve)modigt, en perle med potentialet til at bryde igennem lydmuren og stå tilbage som en historisk aftegning. (Jeg kan komme på flere andre, danske og udenlandske musikere, der har skabt en perle, der er så god, at den overskygger alt det andet gode, de har skabt).

Ninna Milner har i min optik aldrig før ramt bulls eye, men denne gang gør hun det så eftertrykkeligt – med There’s a Crack.

Selv om Treasures of the Heart som helhed ikke rammer bulls eye, må jeg konstatere, at de øvrige syv numre rammer så stærkt pointgivende felter på skiven, at Milners indsats kalder på respekt. Hvis albummet vitterligt er ”Treasures” fra Milners ”heart” – og hvorfor skulle det ikke være det? – så er hendes hjerte et smukt og raffineret organ.

Og selv om åbningsnummeret i min optik påkalder sig en særstilling, så er albummet som helhed bemærkelsesværdigt, gribende, nøgent (som den rygvendte sangerinde selv er det på coveret). Numre som Did I Tell You og It’s Not a Dream er begge sanseligt smukke ballader.

Treasures of the Heart er det bedste album nogensinde fra Ninna Milners side. Både i kraft af hendes aktuelle niveau og indsats som singer-songwriter og i kraft af hendes bands bidrag: Lars Emil Riis på keys, Tomas Raae på strenge og Liss Wessberg på trombone udgør sammen med Ninna Milner en forrygende, organisk sammenhængende størrelse.

***** /  WiMi  /  39 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share