Dominik Wania: Lonely Shadows

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Efter at have ”spillet en rolle” som sideman på ECMs kritikerroste udgivelse med Maciej Obaras kvartet, Unloved, Three Crowns, og som feteret sideman i nu afdøde Tomasz Stankos band, udsender den polske jazzpianist, Dominik Wania, sit eget soloalbum på ECM. Et uhyre vellykket album, der – med Wanias anslag, tone og tekstur – både understreger hans afsæt i den klassiske musik og hans sans for improvisationsmusik. Lonely Shadows er et smukt album med musik af usædvanlig høj kvalitet. Man fornemmer klart hans fortrolighed med den klassiske musik såvel som med improvisationsmusikken. Fornemmer, at han helt instinktivt balancerer mellem og forener de to verdener i ét. Fornemmer, at han improviserer med en distinkt ro – f.eks. i åbningsnummeret, Lonely Shadows – men også kan gå grasat – som f.eks. i nummeret, Relativity. Under alle omstændigheder er det en kreativ kraft, en innovativ, virtuos og original kunstner, der her lader tangenterne tale.

***** / ECM Records / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share