Ran Blake & Frank Carlberg: Gray Moon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Amerikanske Ran Blake og finsk-fødte (i USA bosiddende) Frank Carlberg er begge solidt funderede pianister på den internationale jazzscene. Og Gray Moon er deres bemærkelsesværdige, nye, fælles album – fortrinsvis med versioneringer af standards som Billy Strahorns Take the A Train, Thelonious Monks Round Midnight og Duke Ellingtons Mood Indigo, men også med nye, originale kompositioner af egen avl. Det, der gør Gray Moon til et så bemærkelsesværdigt album (ud over det simple faktum, at de to medvirkende er så eminente pianister) er imidlertid, at de netop begge er pianister og spiller duet, på to flygler. Det er ikke tit, man hører det! Men Blake og Carlberg gør det med autoritet og virtuositet og åbenlys kærlighed til forlæggene. Man er ikke et sekund i tvivl om deres glæde ved numrene. Endsige i tvivl om, at de finder det inspirerende at forenkle og modellere dem på ny. Forehavendet lykkes, sammenspillet forædles, nye vinkler i musikken belyses og gamle standards bliver iklædt nye, fascinerende gevandter.

*** / Red Piano Records / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share