William Chernoff: Aim to Stay

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE William Chernoff er en af den canadiske musikscenes unge, talentfulde jazzbassister. Og ikke bare det. Han er også en talentfuld komponist – hvilket jazzmusikken på hans debutalbum, Aim to Stay, understreger. Musikken skrev han som teenager, men den fremstår moden, og når man dertil knytter, at Chernoff har sat sig det mål, at han vil være en af sit hjemlands mest profilerede jazzkomponister, tænker man, at han er startet godt ud, når eller hvis dét er målet. Aim to Stay er således et flot debutalbum – om end jeg hører svagheder og i forløsningen, hæfter mig ved pianistens indsats snarere end bassistens. Men deri ligger måske et ydmygt blik på musikken fra komponistens side: Musikken som helhed er vigtigere end bassens positionering i lydbilledet. Interessant nok pointerer Chernoff, at et af hans største forbilleder er guitaristen, Bill Frisell. Chernoff beundrer Frisell for evnen til at krydse grænser til andre genrer og samtidig bevare sit eget, særegne, jazzede udtryk. Chernoff forsøger givet selv at tage ved lære af dét – som komponist – men han skal også herfra have ros for at knytte så fascinerende en pianist som Jonny Tobin til sit projekt. Lad os høre mere til ham!

*** / Chernoff Music / 35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share