Manteca: The Twelfth of Never

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Der er noget forfriskende over den canadiske nonet Mantecas musik. Og dét til trods for, at grupperingen har mere end 40 år på bagen. Jeg sporer ingen træthed på The Twelfth of Never, nonettens 12. album. Musikken herpå er tværtimod så forfriskende og opløftende, at jeg sidder tilbage og smiler under og efter aflytningen. Musikken er original, af virkelig høj kvalitet og dybt fascinerende i al sin energiske brobygning mellem jazzen, fusionsjazzen og verdensmusikken, til tider rocken. Mit smil skyldes selvfølgelig kompositionerne, men også arrangementerne, der på vidunderlig vis sikrer en god balance mellem slagtøj, messing og strenge. Især de to første numre – Meanwhile Tomorrow og Illusionist – er pragtfulde. Det tredje nummer – Lowdown – er imponerende. I alle tre tilfælde af høj kvalitet som følge af det teknisk/kunstneriske niveau. Og som følge af den innovative kraft, der udgår fra nonetten og dens faktiske forløsning af materialet. Mantecas cross-over er mange facetteret og kompleks, men forekommer samtidig legende let.

**** / Manteca Music / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share