Nesrine: Nesrine

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den fransk / algierske sangskriver, sangerinde og cellist, Nesrine Belmokh, og hendes trio, NES, overrumplede mange anmeldere, undertegnede inklusive, da hun / den for to år siden slog hul i lydmuren med debutalbummet, Ahlam. Nesrine Belmokhs 2’er på tyske ACT Music, Nesrine, overrasker af samme grund ikke. Og dog. Jeg bliver overrasket over hendes evne til at genopfinde sig selv! Og om muligt mere overrasket over hendes stil- og kvalitetsbevidste udtryk. For endnu engang har hun lavet et album, der er originalitet, bygger bro mellem genrer og traditioner og fremstår farvemættet, mange facetteret og eklektisk. Nesrine Belmokh synger på både arabisk, fransk og engelsk. Og gør det med overbevisende karisma. Hun forbinder med tilsyneladende lethed både nordafrikansk og fransk / sydeuropæisk tradition og modernitet. Hun har hentet sin skoling i den klassiske musiks verden og har bl.a. spillet med Daniel Barenboim’s West-Eastern Divan Orchestra og været på programmet i ”Cirque du Soleil”, og dén spændvidde hører man i hendes egen, særegne vokalbaserede elektro-akustiske kammerjazz / pop / reggae / folk. Det er imponerende, overbevisende og dybt fascinerende.

***** / ACT Music / 40 Min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share