Nils Landgren: Christmas With My Friends VII

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske jazztrombonist, Nils Landgren, har gang i et omsiggribende projekt. For år tilbage – i 2006 – indspillede han en plade, der hed Christmas With My Friends. Pladen, der bød på kendte og mindre kendte julesange, blev indsunget og -spillet af svenske landsmænd (og –kvinder) og blev en international salgssucces bl.a. p.g.a. det høje kvalitetsniveau. Siden har Nils Landgren flere gange indspillet nye plade med samme titel, og aktuelt er han nået til nummer 7, Christmas With My Friends VII. Herpå medvirker de svenske sangerinder Sharon Dyall, Jeanette Köhn, Jessica Pilnäs og Ida Sand (de har også været med på tidligere numre i serien) side om side med Landgren, der (også) traditionen tro selv synger med – med sin særegne, men gribende vokal. Teknisk er alt (traditionen tro) i spitzen klasse på det syvende julealbum, men kunstnerisk står det for mig klart, at det halmstrå Landgren for år tilbage fandt og greb fat i, er blevet stadigt tyndere. Hvor de første udgivelser i serien var virkeligt gode – som album betragtet næsten magiske – er de seneste blevet som ligegyldige forsøg på at forlænge successen. Vel er der også på 7’eren julesange, der i sig selv er smukke, men som helhed betragtet er 7’eren unødvendig. Som saft med alt for megen vand i.

*** / ACT Music / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share