Berlin Mallet Group: Sogni D’oro

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den japanske marimbaspiller, Taiko Saito, er kapelmesteren. Og en af hendes sidemen, den amerikanske vibrafonist, David Friedman, er mesteren – hendes lærer og mentor og i øvrigt lærer og mentor for alle øvrige medlemmer i tyske Berlin Mallet Group: Julius Heise Raphael Meinhart og Hauke Renken. Det helt særlige ved konstellationen – bortset fra, at aldrende Friedman har været alle de andres mentor – er, at alle fire medlemmer af orkesteret spiller marimba og vibrafon. Tænk lige over det! Hvornår har du sidst hørt et orkester, der alene betjener sig af de nævnte slagtøjsinstrumenter? Jeg mindes ikke før at have hørt det. Læg så hertil at musikken er improviseret – og at orkesterets medlemmer generelt beskæftiger sig med avantgardejazz – så har du helt sikkert et indtryk af, hvordan musikken lyder: momentvist tøvende, momentvist voldsom, konstant uforudsigelig, temperamentsfuld og krævende. Men – og det overrasker mig – musikken på Sogni D’oro er fra ende til stringent, som bygget over meget klare riter og vævet efter et aflæseligt mønster, der både giver associationer til japansk avantgarde og til nyere, minimalistisk, (neo)klassisk, amerikansk musik som den, vi f.eks. kender fra Philip Glass. Musikken er fascinerende, til tider medrivende. Aldrig verdensfjern eller ligegyldig.

**** / Malletmuse Records / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share