Jesse Ryan: Bridges

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Saxofonisten, Jesse Ryan, stammer fra en så eksotisk destination som Trinidad & Tobago. Her voksede han som alle andre i det lille ø-rige op omgivet af caribisk musik. Men som barnebarn af den legendariske calypsomusiker, Clifton Ryan aka ”Mighty Bomber”, selvfølgelig især med dennes afart af den afro-caribiske musik. Selv forener Jesse Ryan nu den moderne, nordamerikanske jazzmusik med den mere traditionelle, afro-caribiske musik, og det er der med Bridges kommet et virkelig fremragende album ud af. På organisk, stilistisk klar og eklektisk, troværdig vis bygger han således bro mellem stilarterne – med teknisk overskud og kunstnerisk snilde. Og det vil jeg sige, uanset om talen falder på hans originale kompositioner, hans egen instrumentale indsats eller hans orkesterledelse og produktion. Alt er gennemtænkt og gennemarbejdet, sanseligt, smukt og på én gang komplekst og enkelt. Magnetisk. Medrivende. Bag sig har Jesse Ryan selvfølgelig også nogle stærke sidemen, men især Sean Clarey gør med sit guitarspil en fin figur – titelnummeret, hvorpå Sean Clarey sammen med Jesse Ryan indtager en central position, er ganske enkelt sublimt.

***** / Fwé Culture / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share