BERG: A.A.P.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

BERG er navnet på et nyt jazzband (der dog har eksisteret i fire år). Et band, som har rødder i Danmark og Island, og som nu pladedebuterer med A.A.P. Bandet består af saxofonist Snæbjörn Snæbjörnsson, trommeslager Chris Falkenberg Rasmussen, pianist Mathias Ditlev og bassist Benjamin Kirketerp. Førstnævnte har skrevet originalmusikken – en stilfærdig, sfærisk form for moderne jazz med en iboende nordisk grundtone – og kvartetten forløser den til absolut UG. Musikken rummer både et blødt mørke, en ruskende vind og en storladen horisont; et element af længselsfuld spejden; et element af frustration og vanvid; en perlende strøm; og et gribende vemod. Den veldisponerede sum fanger denne lytters opmærksomhed. Musikken er enkel, ikke simpel. Melodisk, ikke éndimensionel. Men helt gennemgående: smuk, sanselig, organisk. Et nummer som 26:10 er som et gribende billede på et begravelsesoptog, der slanger sig efter kisten med en kær ven, der er død alt for tidligt. Det er mørkt, mesterligt. Men også bare ét ud af i alt otte bemærkelsesværdige skæringer.

**** / 10 Fingers / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share