Griffith Hiltz Trio: Arcade

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

At lægge øren til canadiske Griffith Hiltz Trios nye album, Arcade, er som at stikke hovedet ind i en spillearkade i 1980’erne. I den forstand er der noget retrospektivt, måske endda nostalgisk over det musiske udtryk på Arcade. På vegne af Griffith Hiltz Trio – der består af Nathan Hiltz (guitar og bas), Johnny Griffin (saxofoner og synthesizer) og Neil MacIntosh (trommer) – siger Griffin da også, at albummet (der er optaget på afstand og som ”flaskepost” fra den ene til den anden og tredje under Corona-pandemien) er trioens ”midtvejskrisealbum”. Men, ret skal være ret, det er ikke ”krise”, jeg tænker på, når jeg hører musikken. Snarere ”vitalitet”. Trioen blander nemlig, som før, en energisk og pågående form for jazz med en barnlig / ungdommelig og naiv magi, og resultatet bliver et let miks af stilarter, men primært jazz med elektroniske klangflader som kolorerende element. Musikken er dynamisk, til tider sjov, konstant balancerende mellem det retrospektive og det fremadskuende. Og nummeret, Ladies from the Eighties, er det fornemmeste eksempel herpå.

**** / GB Records / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share