Nightingale String Quartet: Vagn Holmboe String Quartets Vol. 1

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Gunvor Sihm (violin), Josefine Dalsgaard (violin), Marie Louise Broholt Jensen (bratsch) og Louisa Schwab (cello) udgør tilsammen Nightingale String Quarteten fornem, organisk og internationalt prisbelønnet helhed, der med nærværende, nye album lancerer en stor ambition: Kvartetten vil indspille alle Vagn Holmboes (1909-1996) strygekvartetter. Det vil sige over 30 værker, hvoraf 22 indgår i hans officielle værkfortegnelse. Nærværende, første album, Vol. 1, rummer Strygekvartet nr. 1, 3 og 15, som f.eks. har det tilfælles, at de viser, hvor dynamisk og levende Holmboes musikalske sprog var – forankret, som det var, i den nordisk klang og kultur. Kvartetterne blev indspillet af Kontrakvartetten i 1990’erne, men med Nightingale String Quartets indspilning kan de vitterligt opleves i en anden, ydmyg og dog forunderligt moderne, modig og sanseligt feminin fortolkning. Nattergalene, har tidligere med kunstnerisk snild indspillet Rued Langgaards samlede strygekvartetter (som udkom i 2012-14) – de indbragte kvartetten flere priser, heriblandt prisen som ”Young Artist of the Year” ved Gramophone Classical Awards 2014. Men med indspilningen af Vagn Holmboes strygekvartetter kunne der sagtens være flere priser i pipelinen.

**** / Dacapo Records / 67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share