Amanda Tosoff: Earth Voices

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzpianist og –komponist, Amanda Tosoff, har sammen med bassisten Jon Maharaj, trommeslageren Morgan Childs – og vekslende udbygninger af besætningen med to blæsere, fire strygere og syv sangere (Emilie-Claire Barlow, Laila Biali, Michelle Willis, Lydia Persaud, Robin Dann, Felicity Williams og Alex Samaras) – skabt et ret unikt album. Et album med otte virkeligt gode numre – arrangeret og forløst til UG og med overskudsbetonet videreformidling af tekster af store forfattere og digtere som Edgar Allan Poe, Pablo Neruda, Rumi, Walt Whitman og Joni Mitchel. Genremæssigt balancerer udtrykket som helhed mellem folk, vokaljazz og kammerjazz. Men uanfægtet af genre finder jeg især, at numrene Sonnet 49 (tekst af Luciana Souza), Birdwings (tekst af Rumi) og The Fiddle and The Drum (tekst og musik af Joni Mitchell) er sublime. Og i øvrigt, at der er grund til at fremhæve Alex Samaras’ stemmekontrol, Laila Bialis ditto og selvfølgelig (havde jeg nær sagt) Amanda Tosoffs anslag på tangenterne. De tre m.fl. går til materialet med autoritet, autenticitet og tilsyneladende naturlig lethed. Earth Voices er ganske enkelt på én gang bredt funderet og i detaljen eminent. Så absolut anbefalelsesværdigt.

**** / Empress Music / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share