Shai Maestro: Human

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den israelske jazzpianist, Shai Maestro, spiller jazzmusik af en udsøgt, lyrisk, sfærisk karakter. Musik der på én gang emmer af lys og skygge, fremdrift og forankring. Og som konsekvent fremføres virtuost – af pianisten og hans orkester. I forhold til debutpladen på ECM er Maestros besætning her på 2’eren udvidet, så den udover kapelmesteren selv, landsmanden / trommeslageren Ofri Nemya og den peruvianske bassist Jorge Roeder også tæller den amerikanske trompetist Philip Dizack. Og de fire? Sammen skaber de altså et dybt fascinerende, uforudsigeligt og temperamentsfuldt univers, som både udfordrer og respekterer traditionen, udvisker skellet mellem det kompositoriske og improvisatoriske og forbinder en levende, mellemøstlig livsnerve med en etableret europæisk / amerikanske æstetik. Numrene, Mystery and Illusions, GG og The Thief’s Dream er gode eksempler herpå. De tre numre er på én gang gribende, smukke og melodiske – på den ene side – og ustyrlige som et vådt stykke håndsæbe – på den anden. Musikken er ikke for fastholdere, men for folk der foretrækker ikke at vide, hvor håndsæben lander. Sidstnævnte, albummets mest formfuldendte, er endda en sublim hilsen tilbage det smukkeste nummer, The Dream Thief,  på Maestros første plade på ECM.

***** / ECM Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share