Yoko Miwa Trio: Songs of Joy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Efter et rædselsår med pandemi, masser af aflyste koncerter og dødsfald i den nærmeste familie kunne man godt have forestillet sig, at Yoko Miwas nye album – det album, der opstod af ruinerne – ville rumme et vist vemod, men det er ikke tilfældet. Alle ”sangene” på det nye album, Songs of Joy, er – som titlen antyder – opkvikkende, optimistiske og glædesfyldte. Reelt er det ikke ”sange”, men melodier – for alt er instrumentalt – men uanfægtet heraf, er livsglæden evident. Nogle af albummets elleve numre, har virtuosen, pianisten og komponisten, Miwa, selv skrevet. Andre har hun lånt på standardernes hovedbibliotek – af komponister som Billy Preston (Song of Joy), Duke Jordan (No Problem) og Thelonious Monk (I Think of You). I alle tilfælde fremføres numrene i en positivt boblende, frydefuld sindsstemning af Miwa og hendes trio, der i øvrigt består af bassisten Will Slater og trommeslageren Scott Goulding. Trioen har med udgangspunkt i hjembyen, Boston, etableret sig over flere år – hvorfor sammenspillet er eminent – men man fornemmer også, at Miwa selv har haft tid til selvransagelse, selvrefleksion og komposition. For ud af det Herrens år, 2020, er der kommet et ganske medrivende og signifikant album med mange facetteret, moderne, melodisk, instrumental jazz.

**** / Ubuntu Music / 71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share