Cowboys & Frenchmen: Our Highway

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Cowboys & Frenchmen er en forholdsvis ny, innovativ jazzkvintet med base i USA. En kvintet, der byder på moderne jazzmusik med elementer af avantgardistisk kammerjazz – musik af eklektiske dimensioner. De fem musikere i bandet er saxofonisterne Ethan Helm og Owen Broder, pianisten Addison Fri, bassisten Ethan O’Reilly og trommeslageren Matt Honor. Og vel aner jeg, at de fem kan være blevet inspireret af et orkester som The Bad Plus, men samtidig er jeg ikke i tvivl om, at Cowboys & Frenchmen står på helt egne ben – med et udtryk præget af de to saxofoner. De fems livealbum, Our Highway, rummer i pandemiens tid en længsel efter landevejene og den vidtstrakte og varierede, amerikanske natur. Og det er en længsel, som både minder om idyllen og dramaet derude. Især den tredelte suite, American Whispers, er bærende. Suiten har undertitlerne: Pines, Streams og Mountains, og den er altså virkelig interessant at dykke ned i. For med den har kvintetten slået stort brød op, og brødet bliver vel at mærke bagt til noget nær perfektion.

**** / Outside in Music / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share