Omar Sosa: An East African Journey

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Ikke alene er Omar Sosa en eminent musiker, teknisk og kunstnerisk. Han er også en engageret og nysgerrig entrepreneur, der f.eks. forud for og under indspilningen af dette album helt bogstaveligt tog på An East African Journey, for at opstøve østafrikanske sange- og musiktraditioner. Mere præcist: Han tog på flere rejser til Østafrika – rejser, der strakte sig over en horisont på ti år – og opsøgte musikere, som sammen med ham dykkede ned i traditionerne. Ud af møderne og dykningen kom bl.a. dette album, som introducerer samarbejder mellem den afro-cubanske multiinstrumentalist, komponist og arrangør, Omar Sosa, og Olith Ratego fra Kenya, Rajery og Monja Mahafay fra Madagascar, Abel Ntalasha fra Zambia, Steven Sogo fra Burundi, Seleshe Damessae fra Etiopien, Dafaalla Elhag Ali fra Sudan og Menwar fra Mauritius. Musikken, der i stort omfang fremelskes på traditionelle instrumenter fremstår som autentisk, båret af de musiske hjerters sprog. Den er gribende, og så er den medrivende. På én gang traditionel og moderne, rundet af kendt rytmik og af elementer af fascinerende ny, improvisation,

**** / OTA Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share