Jazz WORMS: Squirmin’

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er 34 år siden, det amerikanske jazzband, Jazz WORMS, til anmeldernes ros pladedebuterede med, Crawling Out. Men først nu kommer den vanskelige 2’er altså. Hvorfor bandet fra Denver ikke tidligere har fulgt op, skal jeg ikke kunne sige. Men andre jobs med andre konstellationer har givet spændt ben; de fem har sikkert også fået koner, børn og familier. Men efter sigende har de fem altid haft en drøm om at reetablere bandet, og det sker nu – med pladeselskabet Capris mellemkomst. Selskabet har samlet de fem, og de har til gengæld – oplivet – skabt og forløst et nyt materiale, som både vidner om forbindelsen tilbage til 1’eren; om den rutine, de hver især har opsamlet i de mellemliggende tre årtier; og om den vitalitet, der stadig er present hos den enkelte og helheden. Pianisten Andy Weyl, saxofonisten Keith Oxman, trommeslageren Paul Romaine, bassisten Mark Simon og kornetisten Ron Miles har formået at finde sammen igen; formået at skabe et lytteværdigt og vitalt nyt materiale; om end dén forbliver ret konventionel, teknisk funderet snarere end sanselig.

*** / Capri Records / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share