Alex Riel & Stefan Pasborg: Universe LIVE

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De er tæt forbundet – de to trommeslagere Stefan Pasborg (f. 1974) og Alex Riel (f. 1940). Sidstnævnte er gudfar til og mentor for den anden. Førstnævnte arvtager til det rige og den position, sidstnævnte efter årtier har erhvervet sig. De er to af Danmarks absolut bedste trommeslagere og satte af samme grund hinanden – og en række gæsteoptrædende – stævne på Skuespilhusets scene i 2009. Duo-projektet med gæsterne blev siden et turné-fænomen – og det er dét, der her dokumenteres. På Universe LIVE er der optagelser fra fem venues og et helt årti, men meget sigende for udgangspunktets styrke er, at fire af de ni skæringer på albummet stammer fra koncerten i 2009. Vi hører de to i duel og kærlig omfavnelse, og hører dem spille op imod og med Annisette, Palle Mikkelborg, Dawda Jobarteh, Niclas Knudsen, Jeppe Tuxen, Dan Hemmer, Thomas Vang, Marilyn Mazur og Birgit Løkke. Musikken er raffineret, mange facetteret og stærkt pågående, energisk og kraftfuld – som et high light fra en hæsblæsende fest, som kun lige er begyndt, og hvor prominente gæster som Savage Rose, Charles Chaplin og Charles Mingus har lagt vejen forbi. Det er råt og voldsomt og vildt fascinerende.

*****  /  Stunt Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share