The Offering of Curtis Andrews: Speaking Hands

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

En ting er, at canadiske Curtis Andrews er en eminent trommeslager og percussionist. Noget andet er, at han også er en entreprenant og innovativ créateur med sans for den eklektiske musik og for det at lede et band. Han har selv skrevet og arrangeret materialet til sit nye album, Speaking Hands – og det er vel at mærke et materiale, der genremæssigt må betegnes som et moderne miks af freejazz-, jazz- og worldmusik, og som trækker på traditioner af amerikansk, indisk og vest- og sydafrikansk oprindelse. Det fascinerende er, at hans musik virker så stringent, så gennemført og så virtuost udført. Dette sidste til trods for (eller måske netop fordi) besætningen konstant varierer og i alt består af henved tyve musikere. Markant blandt disse er Curtis Andrews’ indiske musik-guru, Sri Trichy Sankaran, som både spiller mridangam og kanjira – to klassiske, indiske strengeinstrumenter, som begge helt umiskendeligt farver musikken subkontinentalt. Numre som The Rainmaker og Chapu Tala Malika med Sri Trichy Sankaran på mridangam og bl.a. Mark Duggan på vibrafon er eminente!

**** / Eget selskab / 75 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share