Vijay Iyer: Uneasy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er barn af indiske indvandrere, født i New York i 1971 og vokset op i selvsamme stad. Han tog i tidlig alder klaveret til sig og i dag – ja, igennem den sidste halve snes år – har han ubestridt været en af New Yorks jazzscenes mest innovative sjæle. Han kan med usvigelig sikkerhed betjene flere forskellige instrumenter, og han veksler helt ubesværet mellem genrer – selv om jazzen er den røde tråd i hans musik. På sit nye album på ECM – det syvende på det tyske kvalitetslabel – beviser han, at udsagnet er dækkende. Ganske vist spiller han ”kun” klaver på Uneasy, men han gør det med en så udtalt virtuositet, med en så åbenlys vital ekvilibrisme og i et helt suverænt, ja, særegent sammenspil med bassisten Linda May Han Oh og trommeslageren Tyshawn Sorey. Musikken på Uneasy er således i sandhed moderne, mange facetteret jazz. Hovedparten er skrevet eller skabt af Vijay Iyer selv, men han og de to sidemen tager også livtag med f.eks. Cole Porters Night and Day og Geri Allens Drummer’s Song. Og dét altså med pondus og samtidig følsomhed.

***** / ECM Records / 72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share