Makiko Hirabayashi: Weavers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, japanske jazzpianist, Makiko Hirabayashi, har længe haft en interessant, innovativ og markant trio, der i øvrigt består af percussionisten Marilyn Mazur og kontrabassisten Klavs Hovman. Trioen har indspillet en håndfuld væsentlige plader og givet mange vedkommende koncerter. Men Makiko Hirabayashi har også haft andre konstellationer, og Weavers er resultatet af en af disse. Weavers af skabt af Makiko Hirabayashi, bassisten Thommy Andersson, trommeslageren Bjørn Heebøll og saxofonisten Fredrik Lundin. De tre førstnævnte optrådte først som trio i 2018, men alle fire fandt i løbet af 2020 sammen, burede sig under pandemien inde i et hus i en fjern afkrog af Sverige og skabte fundamentet for dette album – med syv af Makiko Hirabayashis egne kompositioner, en af Fredrik Lundins og en af Carla Bleys ”gamle”, balladen Vashkar. Og så gav de fire den ellers gas. Og jeg vil sige, at Makiko Hirabayashi og hendes tre sidemen udtrykker sig mere viltert, åbent og abstrakt end hendes trio. Stadig er tonen varm og delikat, men det er også som om, kvartettens udtryk er mere maskulint, mere uforudsigeligt, mere krævende – for lytteren. Mest grebet bliver jeg, når jeg hører Fredrik Lundins fascinerende nummer, Winter Landscape in Black & White, omsat til farverig virkelighed.

**** / Enja Records / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share