Jeppe Zeeberg: The Full Experience

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzkomponist og –pianist (læs: multiinstrumentalist) udsender med The Full Experience sit sjette album i eget navn – et album, der instrumentalt er lidt af et udstyrsstykke. Som på sit forrige album, Universal Disappointment, har Zeeberg indkaldt og genindkaldt en lang række musikere, der optræder i forskellige konstellationer – side om side med den centrale kvartet, der udover kapelmesteren selv tæller guitaristen Henrik Olsson, bassisten Casper Nyvang Rask og trommeslageren Søren Høi. Musikken på The Full Experience er mange facetteret, stikker i både mulige og umulige retninger, men synes alligevel at have en kerne af jazz, der bare det ene øjeblik garneres med pop, det næste med beat eller noget helt tredje. Konkret er han optaget af at bryde med genrenormer, og dét gør han. Ligesom han med en indledende speak forsøger at lede lytterens opmærksomhed mod de efterfølgende helheder og enkeltdele og helt klart har hentet inspiration i fortiden. Når jeg f.eks. hører et signifikant nummer som Cloth’d in Robes of Blood and Gold, hører jeg inspiration hentet fra The Beatles’ Hey Jude. I andre numre, f.eks. We’re Gonna Party Like It’s Anton Webern’s Birthday er inspireret af både fusionsjazzen, avantgarden, diskomusikken og den guitarbaserede heavy rock.

*** / Eget selskab / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share