Ida Sand: Do You Hear Me?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Svenske Ida Sand, som udkommer på tyske ACT Music, er kendt i sit hjemland og det øvrige Europa for at være en dygtig jazzsangerinde. Men nu viser det sig, efter Coronapandemiens første bølger, nedlukningen af Sverige og (en ufrivillig) selvisolation, at hun i virkeligheden er soulsangerinde, nabolandets svar på danske Hanne Boel. For på hendes nye album, Do You Hear Me?, har Ida Sand taget mod til sig og helt og holdent indspillet eget materiale, egne sange, egne kompositioner, hvor hun ellers ”plejer” at indspille andres. Nogle af hendes egne sange er bedre end andre, men de bedste er virkelig gode: Numrene Can You Hear Me Now og Waiting er albummets absolut bedste – det førstnævnte er et næsten sakralt nødråb, der balancerer mellem gospel og soul, det andet et støvet strejftog i grænselandet mellem soul og blues. Begge disse numre afspejler, at Ida Sand også som sangskriver har tæft og sans for det narrative og medrivende. Vitterligt: Hun er som en tydelig pendant til Hanne Boel – har samme tyngde og troværdighed, samme nerve og sjæl, rutine og ro. Derfor er hendes nye album også meget helstøbt.

****  /  ACT Music  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share