L’abîme: L’Abîme

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

L’Abîme (Afgrunden, red.) er det første album fra det Québec-baserede, canadiske jazzorkester af samme navn. Orkesteret er en kvintet skabt på det fundament, som kapelmesteren, pianisten Jonathan Turgeon i forvejen har skabt (og vedligeholdt i et årti) med sin anerkendte og prisbelønnede trio (Jonathan Turgeon Trio, red.). Det, der er tilført, er to blæsere – så orkesteret nu ikke kun består af pianisten og hans to nærmeste kumpaner, bassisten Hugo Blouin og trommeslageren Jean-Philippe Godbout, men også af – tenorsaxofonisten/klarinettisten Gabriel Genest og saxofonisten/fløjtenisten Alex Dodier. De sidstnævnte to – blæserne – indtager meget fremtrædende positioner i kvintettens lydbillede. Vel brillerer mesterpianisten selv i alle numre, men de to blæsere skaber ornamenterne, de iørefaldende og ofte ekspressivt pågående kvaliteter, som gør udtrykket så offensivt og markant. Stadig er det Jonathan Turgeon, der støber fundamentet med sine Messian-inspirerede jazzrock-kompositioner, men de to nye drenge i klassen holder sig ikke tilbage. Tvært imod giver de musikken en afgrundsdyb kant og kraft, tekstur og tyngde.’

****  /  Multiple Chord Music  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share