Marius Neset: A New Dawn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Et er, at norske Marius Neset er en eminent jazzsaxofonist og –komponist. Noget andet er, at han også som solist kan præstere ud over det sædvanlige. A New Dawn er et bevis herpå. A New Dawn er et soloalbum for tenorsaxofon – et nøgent, intimt og sanseligt smukt, teknisk sublimt og kunstnerisk facetteret album, der går ind under huden. Materialet har nordmanden selv skabt – skrevet til en solist eller et band eller endda et symfoniorkester, og så har han i forløsningen stribbet alt ned til den nøgne oprindelighed: saxofonen og temperamentet, følelsen, stemningen, kernen. Albummet er studieindspillet uden overdubs og effekter, og fra første strofe, første skæring – A New Creation – er jeg bjergtaget. Kompositionen, arrangementet og instrumenthåndteringen hælder i retningen af det hjerteskærende smukke, det lune og vemodige, det sanselige, stoflige. Det musiske udtryk er enkelt, ikke simpelt. Let tilgængeligt, ikke endimensionelt. I den forstand er Neset en mester. Både hvad angår evnen til som solist at skabe en melodilinje og berige eller ornamentere denne. Tag et nummer som Taste of Spring, og du vil forstå, hvad jeg mener. Man suges som lytter ind i alle enkelheder og kompleksiteter.

*****  /  ACT Music  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share