Winnipeg Jazz Orchestra: Twisting Ways

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Canada er en mangfoldig, mange facetteret melting pot – på mange måder mere end nabolandet mod syd, USA, som ellers påkalder sig æren. Men tilsyneladende sætter man i Commonwealth-landet, Canada, en reel ære heri. Den ære og den værdi slår i hvert fald igennem i musikken i det både engelsk- og fransktalende land, som fostrer mange dybt fascinerende samarbejder henover sprogbarrierer og landegrænser. Winnipeg Jazz Orchestra er et eksempel herpå og albummet, Twisting Ways, et kvalitetsbevidst resultat heraf. Titelnummeret – eller rettere: suiten – er således det bemærkelsesværdige resultat af et ”arrangeret ægteskab” mellem to komponister fra henholdsvis Commonwealths moderland, England, og den fransktalende del af Canada. De to sammenbragte er David Braid og Philippe Côté. Og deres fælles værk? Det er et storslået, moderne crossover mellem den intime kammerjazz, den brølende big band jazz, den underholdende musical og den mere komplekse partiturmusik og endnu et eksempel på hvor højt kvalitetsniveauet er blandt canadiske musikere, som forløser værket til UG – med flere stærke soli, herunder især en stærk sangpræstation af Sarah Slean.

***** / Eget selskab / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share