Nicolai Majland Trio: Welcome

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er en uhyre flot, melodisk og åben form for jazz, den danske pianist, Nicolai Majland, har skrevet og udgiver med albummet, Welcome. Moderne triojazz med en nordisk klangæstetik, en nordisk melankoli og en samtidig, sprudlende, næsten ungdommelig optimisme, nerve og kant. Sammen med bassisten, Thomas Fonnesbæk, og trommeslageren, Morten Lund, har Nicolai Majland således skabt et virkelig lytteværdigt og nok på mange måder konventionelt, men også originalt, boblende og vemodigt udtryk med masser af finesser og livgivende momenter, sammenhængskraft og afsæt til egne refleksioner. Musikken er elegant, raffineret – ikke optaget af sig selv, men fokuseret på kontakt og forbindelse fra hjerte (og hjerne) til hånd. De tre dygtige musikere formår at indfri alle de forventninger, jeg som lytter kunne have til deres fælles formåen. Det er simpelthen en fornøjelse at høre deres musik – eller rettere Nicolai Majlands musik – sådan som den bliver forløst – til UG. Welcome må alt andet lige kandidere til en DMA Jazz-nominering senere på året.

***** / AMP Music & Records / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share