Regnfang: Fuglene flyver

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Regnfang er et af de efterhånden mange nye, danske jazzorkestre, der spiller en særegen, nedtonet, ja, minimalistisk, melodisk og melankolsk, nordisk form for instrumentaljazz. Andre nyere, danske navne i genren er Hvalfugl og Svaneborg Kardyb. Men Regnfang, der med Fuglene flyver pladedebuterer, kan godt være med, for de fem musikere i Regnfang – Niels de Fine Olivarius på trompet, Christian Holm-Svendsen på saxofon og klarinet, William Steffensen på guitar, Emil Madsen på bas og Nikolaj Bangsgaard på trommer – formår at komponere, arrangere og improvisere, så man som lytter kommer med på vognen. De fem medlemmer er teknisk habile i alle facetter. Og kunstnerisk er de på en klar kurs, som de holder fra a til z. Jeg fornemmer klart, at jeg er inviteret med – ikke bare intellektuelt, men også følelsesmæssigt – på deres tur ud ad øde strækninger i Jylland og Halland, derud hvor ensomheden er til at tage og føle på. Derud hvor selvmedlidenheden er faretruende nær. Det regner, der er langt til næste flække, og når den endelig dukker op, har de lokale nok i sig selv. Og siger de endelig noget er det i en dialekt, der er helt uforståelig. Kun fordi de fem i Regnfang har hinanden, overlever de og jeg turen ud igennem gran- og birkeskovene. Niels de Fine Olivarius, som har skrevet og arrangeret alt materiale, har vitterligt sans for at sætte lyd på billeder.

****  /  Gateway Music  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share