Yiruma: Piano Songs – River / Rain / Spring / Love

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Yiruma er sydkoreanske Lee Ru-Mas kunstnernavn. Yiruma er en klassisk pianist og komponist fra Seoul, som har opnået en overvældene popularitet i både Asien, Europa og Nordamerika. Selv om hans musik internationalt udgives på et label for (og distribueres af et selskab, der primært arbejder med) klassisk musik, fristes jeg dog selv til at kalde hans musik poppet, grænsende op til genrerne: underholdning og soundtracks. Man kan endda bruge ordet: hits. Jeg fristes selv til at kalde Yiruma Sydøstasiens ungdommelige svar på Danmarks nu afdøde Bent Fabricius-Bjerre. Yirumas musik består af korte stykker på typisk 2 til 3, max 4 minutter. De er melodiske, let tilgængelige og smukke. Måske tematiske. Men også helt konsekvent endimensionelle, pleasende, ufarlige. I mange tilfælde narrative. På det nye album, udgivet af Dynamic / distribueret af Naxos, præsenteres nitten af Yirumas ”greatest hits for soloklaver” af italienske Giacomo Scinardo. Men uanset Scinardos kvaliteter som pianist, så får jeg nok af kompositionernes skønhed, al den manicure og pedicure. Jeg ville klart foretrække at høre en beskidt jazzpianist tage livtag med de skønne, men snærende noder.

***  /  Dynamic  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share