Al Hammerman: Just a Dance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Amerikanske Al Hammerman er en sublim sangskriver. På sæt og vis USA’s svar på Canadas Michael Bublé. Det er da også sangskrivningen, der med Hammermans nye album, Just a Dance, lægges vægt på. Og arrangementerne, forstås, af Mark Maher. Alle sange forløses af dygtige sangere – så som Erin Bode, Feyza Eren, Brian Owens, Alan Ox og Arvell Keithley. Og fælles for disse sangere er, at de mestrer det fængende swing, som er en naturlig, organisk del af Hammermans sange og Mahers arrangementer. Mest iørefaldende og fængende er efter min mening sangene Been Through the Blues (sunget af Feyza Eren) og Break Out the Blues (sunget af Alan Ox). Det nonchalante, lidt tilbagelænede og blå, musikalske akkompagnement og arrangement i netop de ballader er eminent. Det samme kan man sige om sangen, Right on Riverside, der tydeliggør, at Hammerman er rundet af traditionen i hans by, St. Louis. Som helhed vidner sangene og musikken om, at Hammerman har rod i The Great American Songbook, og at han er i stand til at føje nyt til denne sangbog – uanset om man genremæssigt vil kalde hans egne sange vokaljazz, r&b eller underholdning. Det hele er gedigent, melodisk og smukt. Og instrumentalt især godt takket være pianisten Mark Maher og trompetisten Garrett Schmidt. Vokalt især godt takket være Feyza Eren. 

****  /  Whistlewind  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share