Alvin Queen Trio: Night Train to Copenhagen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazztrommeslager, Alvin Queen, har spillet med en række af jazzhistoriens helt store: Oscar Peterson, Horace Silver, Dexter Gordon, Horace Parlan og Dizzy Gillespie – for bare at nævne nogle få. Alvin Queen, der i dag er 70 år, er still going strong, hvilket hans nye album, Night Train to Copenhagen, vidner om. Albummet er indspillet i marts i år og vel at mærke med to unge talenter fra Norden: den svenske jazzpianist, Calle Brickman, og den danske jazzbassist, Tobias Dall. Sammen har de tre indspillet et repertoire, der mestendels består af materiale, der indgik på Oscar Petersons to populære plader: Night Train fra 1963 og We Get Requests fra 1964. Med andre ord: standards fra The Great American Songbook – standards som Lorenz Harts og Richard Rodgers’ Have You Met Miss Jones?, Duke Ellingtons og Paul Francis Websters I Got It Bad (And That Ain’t Good) og Hoagy Carmichaels og Stuart Gorrells Georgia on My Mind. Det er selvfølgelig et helt forrygende materiale. Men måden, hvorpå de tre forvalter det, er også forrygende. Fortryllende faktisk. Der er således en særegen tyngde og ro over formidlingen, noget laid back og raffineret, virtuost og smukt, næsten romantisk.

*****  /  Stunt Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share