Grønvad/Søndergaard Quintet: Plays the Latin Vibe of Clare Fischer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzvibrafonist, Morten Grønvad, tog i en periode i 60’erne på inspirationsrejse til Los Angeles. Her mødte han tilfældigt den indflydelsesrige jazzpianist, Clare Fischer. Grønvad faldt for Fischers latin grooves, fik sig en ny kammerat og holdt kontakten frem til Fischers død i 2012, for rent kunstnerisk/menneskeligt var han blevet så optaget af Fischers tilgang til musikken – hans sambaer, bossanovaer, boleroer og cha-cha’er – at han ikke kunne andet end at holde ved. Fischers musik talte jo så åbenlyst både til hofterne og hjertet! Hvad kunne man ønske sig mere?

Da Fischer døde, opretholdt Grønvad kontakten til sønnen, Brent Fischer. Blandt andet optrådte Grønvad  et par gange på Copenhagen Jazz Festival med Brent Fischer – og vel at mærke: med Clare Fischers kompositioner. Da Grønvad og altsaxofonisten, Jens Søndergaard, i 2019 (før Coronaen indfandt sig), igen-igen begyndte at tale om Clare Fischer, besluttede de sig samtidig for også at lave en plade alene med kompositioner af Clare Fischer. Og det er dem/dén plade, der nu foreligger – indspillet sammen med Thomas Bornø på klaver, Niels W. Knudsen på bas og Niclas Campagnol på trommer.

Og jeg må sige, at jeg forstår de tos/fems kærlighed til Clare Fischers latinjazz, og at jeg værdsætter deres revitalisering af værkerne. Kvintetten har fat i kernen af udtrykket og tør trække farverne op. Især, må jeg sige, er jeg imponeret over Søndergaards sax – f.eks. i et nummer som Gostoso – men også over sammenspillet som sådan – f.eks. i numre som Ontem à Noite og Wistful Samba. De nævnte numre er melodiske, meget smukke og medrivende.

****  /  Storyville Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share