Slowly Rolling Camera: Where the Streets Lead

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Britisk / walisiske Slowly Rolling Camera er en suveræn trio med en helt særlig position på den britiske / europæiske jazzscene. Trioen spiller nemlig en episk og kontrastfyldt form for jazz – musik med et tungt groove og et ekko af trip-hop. Oprindeligt var der en sangerinde i gruppen, Dionne Bennett, men siden 2017 har (næsten) alt fra gruppens side været instrumentalt – skabt af kapelmester og komponist Dave Stapleton (klaver, keys), Elliot Bennett (trommer) og Deri Roberts (produktion og elektronisk lyddesign). De tre skaber – også på dette nye album – med teknisk og kunstnerisk overskud et cinematisk soundscape af overbevisende styrke og træfsikkerhed. Albummets bedste numre, Where the Streets Lead, Feels Like Fiction og Widest Possible Aperture er gode eksempler. Klangflader, harmonik og melodik er overvældende og cool. Og så skader det altså ikke, at de tre har inviteret flere spændende gæster ind i studiet: otte strygere plus verdensklassemusikere som den britiske jazzguitarist Stuart McCallum, den danske kontrabassist Jasper Høiby, den britiske tenorsaxofonist Mark Lockheart, den finske trompetist Verneri Pohjola, den amerikanske tenorsaxofonist Chris Potter og den ligeledes amerikanske sanger Sachal Vasandani. Sidstnævnte lægger stemme til nummeret Illuminate, der smukt bryder med tanken om, at det her er instrumental musik. Albummet er musikken på Where the Streets Lead er under alle omstændigheder helstøbt, moden og betagende.

*****  /  Edition Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share