Falkner Evans: Invisible Words

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Falkner Evans er en etableret og rutineret, amerikansk jazzmusiker, som igennem mange, mange år har været kendt for sit sammenspil med andre. Det var aldrig hans plan, at der skulle indspilles og udsendes et soloalbum, men i maj 2020 ændrede hans liv sig dramatisk, og Invisible Words, den 67-årige jazzpianists første soloalbum, blev en af de uventede konsekvenser heraf. Hans kone gennem næste 30 år begik selvmord efter flere år med tilbagevendende depressioner, og selv gik han i sort. Da han efter nogle måneder i mørke kom ud, satte han sig til klaveret, og det, der startede som solistens spontane leg med tangenterne blev noget alvorligt – noget han måtte gennemleve, en måde at gå i selvterapi og en samtidig måde at hylde sin afdøde kone. I sidste ende blev ni kompositioner / improvisationer samlet til et album, og Invisible Words blev det vemodigt, melodisk, smukke resultat. Falkner Evans soloalbum er gribende, dragende, simpelthen imponerende. Og det uanset om man kender forhistorien eller ej. Musikken er som skabt ud af nødvendighed.

*****  /  Consolidated Artists Productions  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share