Alex Lefaivre Quartet: Naufragés

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzbassist, Alex Lefaivre, har tidligere markeret sig som en mere end habil komponist, kapelmester og sideman. Han er således kendt og værdsat som jazzmusiker i og omkring Montreal – mest, måske, for sin deltagelse i prisvindende Parc X Trio, som har udgivet godt en håndfuld anmelderroste plader. Han pladedebuterede selv som solist med YUL i 2018, men den nye kvartetplade Naufragés er alligevel noget af det bedste, han til dato har præsteret i eget navn. Den umiskendeligt moderne jazzmusik herpå har en fremdrift, der er medrivende – meget takket være Lefaivres egen elbas. Lefaivre efterlader ingen tvivl om, at han teknisk og kunstnerisk har pondus. Men mest bemærkelsesværdigt er alligevel hans sammenspil med de tre sidemen: altsaxofonisten Erik Hove, guitaristen Nicolas Ferron og trommeslageren Alain Bourgeois. Sammenspillet de fire imellem efterlader det indtryk, at de er i telepatisk kontakt. Og netop dét – kombineret med fremdriften og de eminente soli – gør albummet til et glædeligt bekendtskab. Især egne numre som Boiler Room og Sneaked sparker røv. Og det, at Led Zeppelins Immigrant Song slutter albummet af, siger også noget om niveauet og karakteren af musikken på albummet. Det her er jazz i høj hast.

****  /  Arté Boréal  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share