Rachel Magoola: Resilience – Songs of Uganda

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hun var en del af legendariske Afrigo Band, men fejrer nu som solist nye triumfer på det afrikanske kontinent. For hun er uomtvisteligt en af sin hjemland Ugandas mest betydningsfulde stemmer, en kunstner der rækker dybt ud i sit eget hjemland, men også en betydningsfuld stemme, der rækker dybt ud på kontinentet som helhed. Materialet på hendes nye, syvende soloalbum, Resilience, er langt hen ad vejen traditionelt eller konventionelt, men også moderne. Sangene er tydeligt rundet af traditioner, men Rachel Magoola har også givet udtrykket en vitaminindsprøjtning, en overhaling, en opdatering. Og dermed er hendes udtryk blevet lyst og solrigt, let og lind, up beat, energisk, medrivende. Rachel Magoola rækker ud, ønsker at give og gør det! Øser af sit overskud. Ignorerer ikke, at hun henvender sig til og i en verden præget af ulighed og fattigdom, men stiller sig på de svages side og optræder som et forbillede for de mange, der trænger til at glemme og glædes. Nummeret Mugati gwa Butter er mit foretrukne af alle de medrivende numre på Resilience – et på én gang enkelt og facetteret nummer.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share