Adam Forkelid: 1st Movement

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er en fascinerende, afklaret ro over musikken på svenske Adam Forkelids 1st Movement. Forkelid, der har spillet med en lang række af sit hjemlands (og andre landes) store jazzmusikere, og som både har modtaget svenske music awards for sit virke som pianist og komponist, har endnu engang skabt et lytteværdigt, facetteret og raffineret album af bemærkelsesværdig tyngde. Genremæssigt er hans musik moderne, instrumental jazz, der i passager grænser op til nyere, minimalistisk, klassisk europæisk musik; i andre passager op til mere moderne latin-influeret nordamerikanske jazz. Når jeg hører et sublimt nummer som Gnossienne, tænker jeg f.eks. at Adam Forkelid mesterligt formår at omsætte sin glæde ved både Erik Satie og Pat Metheny til noget originalt nyt. Gnossienne er bygget op omkring et grundlæggende klart tema og et positivt, næsten optimistisk up-beat drive. Og sammenspillet mellem Adam Forkelid og især guitaristen Carl Mörner Ringström – men også bassisten Niklas Fernqvist og trommeslageren Daniel Frederiksson – er altså alt andet lige eminent, detaljerigt og stringent. Så præcist og formfuldendt – teknisk såvel som kunstnerisk – er hele 1st Movement, at Adam Forkelid også for dét må blive nomineret til en (eller flere) svensk(e) music award(s).

*****  /  Prophone Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share