Amir ElSaffar & Rivers of Sound Orchestra: The Other Shore

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazztrompetist og –vokalist, Amir ElSaffar, er klassisk uddannet, men mest kendt for at kombinere moderne jazz og traditionel, arabisk musik. At dét er hans boldgade skyldes ganske givet, at hans mor er amerikaner, hans far iraker – han er fra barnsben rundet af begge genrer. Selv har ElSaffar som musiker tillært sig en teknik, der gør, at han kan skabe mikro-toner og dermed karakteristiske ornamenter i sin musik – ornamenter, der meget klart leder tankerne i retningen af den traditionelle, arabiske musikform, maqam, men som altså alt andet lige er atypiske, når nu det bærende instrument er en trompet. ElSaffars musik er kort sagt særegen – hans kompositioner, harmonier og melodier alt andet end konventionelle. Derfor er lytteoplevelsen også ret eksotisk. Når ElSaffar som her – i rollen som kapelmester, komponist og trompetist – og sammen med de andre 16 musikere i Rivers of Sound Orchestra bringer otte skæringer til torvs, så lytter man uvilkårligt, for det her er alvor – ægthed, autenticitet og originalitet manifesteret. Lyt bare til nummeret Concentric, og du vil forstå.

***  /  Outhere Music  /  78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share