Peter Dahlgren: Unicorns First

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Peter Dahlgren er svensk trombonist, men uddannet i Danmark, nærmere bestemt på Rytmisk Musikkonservatorium i København. I dag er han rejsende musiker – han bor i Luleå i det nordlige Sverige. Her er han lead-trombonist i Norrbotten Big Band. Men han er også lead-trombonist i DR Big Band. Og så er han en, der kan begå sig i mindre enheder – f.eks. i sin egen kvartet med Johnny Åhman, Olle Dernevik og Per-Oscar Nilsson. Unicorns First er indspillet med netop dén kvartet, men også – som titlen antyder – udtænkt og indspillet med hornet (i panden) som det mest fremherskende. Og man må lade Peter Dahlgren, at han er god i den position – med trombonen i panden / munden – især når han har så stærke sidemen bag sig som i tilfældet her. Per-Oscar Nilssons guitarspil er f.eks. et match made in heaven, når man hører Dahlgrens spil. Trombonen og guitaren sammen – det er guf. Uanset om det er i forløsning af egne numre eller i forløsning af standards som My One and Only af Georg & Ira Gershwin.

****  /  Prophone Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share