Beth McKenna: Beyond Here

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Kaster jeg et blik på coveret til Beth McKennas nye album, Beyond Here, er indtrykket uanseeligt: et billede af en skyet, lyserød himmel, nederst nogle højder og antydningen af en bugt. Blikretning fra land ud over hav, men især op imod himmel. Coveret er kedeligt, hurtigt aflæst. Men, hvis man nu som jeg, alligevel stopper op og lytter, viser det sig, at der er kalorier at hente på Beyond Here. Både fordi summen af originale kompositioner (albummet rummer 14 styk) og forløsningen heraf er bemærkelsesværdig. Den canadiske saxofonist, komponist og kapelmester har således ikke bare skabt et solidt, ekspressionistisk fundament, men også samlet et solidt orkester. McKenna finder både inspiration i moderne jazz og i moderne rock, så hendes musik er facetteret, men generelt også melodisk og letfordøjelig. Og hendes sidemen – pianisten Guillaume Martineau, guitaristen Francois Jalbert, bassisten Olivier Babaz, trommeslageren Peter Colantonio og sangeren Sarah Rossy – bidrager vitterligt med et teknisk højt niveau og et aldeles eminent sammenspil. Derfor er slutfacit også, at Beyond Here er kunstnerisk vellykket, velturneret, velskabt. En ekspressionistisk kaloriebordbombe af overraskende skøn karakter. Numre som Perspective og Tides er f.eks. ganske fremragende – både hvad komposition og forløsning og soli og sammenspil angår.

****  /  Eget selskab  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share