Cameron Mizell & Charlie Rauh: Local Folklore

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De to amerikanske guitarister, Cameron Mizell og Charlie Rauh, har i mange år været efterspurgte sidemen / instrumentalister på New Yorks musikscene. Førstnævnte især inden for genrer som eksperimenterende impro, musicals, bluegrass, salsa og jazz. Sidstnævnte især inden for genrer som pop, rock, r&b, folk, country, elektroniske musik og jazz. Sammen har de to imidlertid – med afsæt i deres mange musiske facetter – skabt et album, der genremæssigt må betegnes som et uprætentiøst, men stilsikkert miks af folk og kammerjazz. Med deres akustiske guitarer og eminente sammenspil skaber de nogle næsten filmiske fortællinger – nogle melodiske, til tider lettere melankolske, til tider lette og lystige universer, der som samlet hele fremstår som stringente, enkle og dog eklektiske. Ingen numre er overgjorte, snarere er alle præget af et bevidst nedsat tempo, af en sans for det meditative, melodiske og enkle. Numre som Jed’s Theme, Rita’s Theme og On Sundays I Walk Alone er delikat lyriske. Men… for der er et men… helheden glider også alt for let og alt for hurtigt ind ad det ene og ud af det andet øre. I den forstand mangler musikken markører og kant.

***  /  Destiny Records / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share