Carsten Dahl & Niklas Sivelöv: Inertia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Helt umiddelbart er der noget spændende ved konceptalbummet, Inertia. For idéen om at sætte to professorer, to klaverer, to temperamenter sammen – dén er altså god. Især når der som her er tale om klaverprofessorer fra to forskellige verdener – improvisationsmusikkens og partiturmusikkens. Inertia er optaget på neutral grund – i Danmarks Radios Koncertsal – med Carsten Dahl ved det ene klaver, Niklas Sivelöv ved det andet. Det er to egoer, der spiller op til hinanden, udfordrer og på subtil vis også forsøger at dominere. Når den ene vil spille hurtigt, vil den anden trække tempoet ud. Når den ene vil have staccato, vil den anden have legato. Og ud af det kommer et fascinerende, udfordrende og sine steder meget vanskeligt tilgængeligt album med improviseret musik af en af Danmarks mest kompromisløse jazzpianister og en af Danmarks mest innovative klassiske pianister. Det er som Rytmisk Musikkonservatorium versus Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hvem der vinder er imidlertid uklart – måske fordi egoerne nok vil deres eget, men mest af alt vil det fælles: musikken – uanset genren. Det er i virkeligheden det, der er Inertias kvalitet: at de to mestre vil den nøgne sandhed, trods al ubærlig grimhed.

****  /  Amchara Classical/Naxos  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share