Sylvie Courvoisier & Mary Halvorson: Searching for the Disappeared Hour

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den schweizisk/amerikanske pianist, Sylvie Courvoisier, og den amerikanske guitarist, Mary Halvorson, er nogle af New York-scenens mest innovative jazz-avantgardister. De to er kendt for deres innovative evner til at improvisere, kendt for deres kunstneristiske elasticitet og for deres vovemod, tekniske styrke og sans for at skabe stringens ud af kaos. Alt på deres nye, andet album, Searching for the Disappeared Hour, er originalt – selv når det sender hilsner til andres kompositioner. Størst fryd finder jeg i aflytningen af det næsten syv minutter lange, næsten kammermusikalske folk-nummer, Torrential. Nummeret starter som et konventionelt folk-nummer med en guitarbaseret melodi, men åbner op og bliver i sidste ende sammensat af perlende soloimprovisationer og prøvende møder mellem klaver og guitar. Det er meget, meget fascinerende. Fascinerende er også den næsten meditative Party Dress, hvori Mary Halvorson brillerer på sin guitar. Det er seriøst og facetteret og komplekst. Men for en stor dels vedkommende også mere teknisk funderet end hjerteligt, hvorfor jeg også helt generelt har svært ved at koble mig på helheden.

***  /  Poryclastic Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share